Bloggen om klättring

Vi driver en välsorterad blogg fullspäckad med information om klättring och klättrare.

Klättring som äventyr

Vi redogör för klättrare vars stora passion i livet är att klättra på såväl naturobjekt som människoskapade föremål. En del är våghalsiga och klättrar utan såväl säkerhetsutrustning och partners, exempelvis den ökände Alain Robert som ni kommer få läsa om. Många åker utomlands för att klättra i Himalaya och i Alperna för att traditionen bjuder på det. Alla siktar inte på att erövra Mount Everest, men en del gör det. Det är viktigt att ha en långsiktig plan och vara väl förberedd om man väljer att klättra på extrema platser som nyss nämnda faktiskt är.

Klättring som avkoppling och reaktion

Vi beskriver klättringen som avkopplingsform. Många studenter väljer att släppa pennan eller tangentbordet för att använda händerna till klättring, främst inomhus i klätterhallar. Det är också utmärkt hjärngympa och stimulerar såväl problemlösning som kreativitet, viktiga förmågor hos en student med ambitioner på olika nivåer. Man kan även passa på att tala med sina klätterkollegor och få en social funktion som inte är att ringakta.

Online casinos och gambling

Vi skriver även artiklar för den spelintresserade klättraren eller klätterbevakaren. Du kan kombinera bägge delar så länge du inte är proffs och spelar på dig själv i exempelvis OS.

Doping

Vi berör också doping eftersom det förekommer inom klättrarkretsar, främst för att öka syreupptaget. Strängare regler kommer säkerligen införas även på föreningsnivå när sporten blir upptagen som gren i OS 2020 i Tokyo, Japan.

Välkommen till vår blogg och vi hoppas att du får mycket läsglädje!